Coaching Υγείας & Ευεξίας
Lifestyle | Αθλητισμος

Be Wise, Choose Right..!

Ο  κόσμος αναρωτιέται χρόνια και δικαίως για το αν υπάρχει ένα σύστημα υγείας, εναλλακτικής ή συμβατικής, που να μπορεί να καλύπτει όλο το εύρος των ασθενειών που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η ανθρωπότητα. Καρδιαγγειακά, καρκίνος, σάκχαρο, αρθρίτιδες, παχυσαρκία ανήκουν στην πρώτη γραμμή κρούσης των εκφυλιστικών παθήσεων που σαρώνουν τις κοινωνίες με δυτικό τρόπο ζωής, υπενθυμίζοντάς μας περισσότερο ότι ο τρόπος που ζούμε είναι λάθος, παρά ότι οι γονείς μας, μας μετέδωσαν ένα σκάρτο DNA.

Όλοι όσοι ασχολούμαστε με την ευρύτερη θεραπευτική δεν θα έπρεπε να είμαστε ούτε πολύ υπερήφανοι για την αποτελεσματικότητα, αλλά ούτε και για τον διαχωρισμό και την αντιπαλότητα μεταξύ των 2 ιατρικών που επικρατούν αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Της φαρμακευτικής και της εναλλακτικής Ιατρικής. Λειτουργεί απόλυτα εναρμονισμένα με την πόλωση την οποία βιώνουμε σε όλα τα επίπεδα ζωής, η οποία έχει οδηγήσει σε κρίση τόσο σε υπαρξιακό, οργανικό και οικονομικό επίπεδο, όσο και σε φυσικό με όλα τα συστήματα ζωής στον πλανήτη να είναι κρίσιμα. Αυτό ζει μια κοινωνία η οποία εκπαιδεύτηκε να πιστέψει τόσο πολύ την Δαρβινική θεωρία και είχε ως αποτέλεσμα να γίνει βίαιη και ανταγωνιστική. Υπάρχει και άλλη μια θεωρία όμως που λέει ακριβώς το αντίθετο. Οι καλύτερα συνεργαζόμενοι οργανισμοί επικρατούν, όχι οι πιο δυνατοί. Τρανή απόδειξη, ο Άνθρωπος.

Σίγουρα όχι ο πιο δυνατός, αλλά ίσως ο πιο καλά συνεργαζόμενος. Αυτό φαίνεται και από τις κοινωνίες και τους πολιτισμούς που έχει δημιουργήσει, αλλά και πρωτίστως από το εύρος συνεργασιών που του παρέχει το κάθε ένα από τα περίπου 50  τρισεκατομμύρια κύτταρα που έχει. Κύτταρα που επικοινωνούν με ασύλληπτες ταχύτητες μεταξύ τους, που αναφέρονται και ως οι μικρότερες μορφές συνειδητότητας στο μελετημένο σύμπαν και που αποτελούνται από ορθά μόρια (νερό, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα κ.α) και συνθέτουν τους ιστούς, οι οποίοι με την σειρά τους συνθέτουν τα όργανα.

Για μισό λεπτό! Μόλις ανακάλυψα την φωτιά! Άρα, για να ασθενήσουν τα όργανα, και τελικά να πεθάνουμε σε ένα κρύο κρεβάτι νοσοκομείου με την ανυπέρβλητη απελπισία που φέρει αυτός που ξέρει ότι θα μπορούσε να έχει ζήσει περισσότερο,  λείπουν τα ορθά μόρια από τα κύτταρα. Και που βρίσκονται αυτά τα ορθά μόρια? Στις τροφές! Μπίνγκο!

Τροφές που δεν είναι και στα καλύτερα τους αυτές τις εποχές. Είναι τόσο πολύ επεξεργασμένες στον βωμό του κέρδους των μεγάλων αφεντικών και βαφτισμένες με τόσα ονόματα. Μεταλλαγμένες, συμβατικές, υβριδικές, οργανικές, βιολογικές, χωρίς γλουτένη και έχει τον ατελείωτο, σε σημείο που ο καταναλωτής δείχνει ανήμπορος να πληροφορηθεί σωστά και να επιλέξει σωστά. Γιατί από εδώ ξεκινούν όλα. Ένας σοφός άνθρωπος μου είχε πει κάποτε ότι ‘κάνεις σωστές επιλογές-δεν έχεις προβλήματα, κάνεις λάθος επιλογές- έχεις προβλήματα’. Άρα, ουσιαστικά δεν υπάρχουν ασθενείς, αλλά μόνο παραπληροφορημένοι άνθρωποι.

Η σωστή ενημέρωση των καταναλωτών θα έπρεπε να είναι στην πρώτη γραμμή ανάγκης, σε μία πολιτεία που νοιάζεται για τους πολίτες της και επιζητά την ευημερία τους. Δυστυχώς γίνεται μεμονωμένα, με αποτέλεσμα μόνο ένας μικρός αριθμός ατόμων να μπορεί να επιλέξει έναν πιο ορθό τρόπο ζωής που θα βασίζεται απλά σε μία σωστή ενημέρωση. Που θα έπρεπε να ξεκινά από τα προσχολικά χρόνια και να εξελίσσεται μέσα στα χρόνια ως την πλέον ευχάριστη ενασχόληση για όλους μας. Την φροντίδα προς τον εαυτό μας.

Μιας φροντίδας η οποία θα δήλωνε τόσο τον σεβασμό, όσο και την αγάπη προς τον εαυτό και θα ξεκλείδωνε τα υψηλότερα επίπεδα αυτοσεβασμού, αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης που μπορούμε να βιώσουμε. Και αυτό με την σειρά του θα δημιουργούσε νέους συσχετισμούς ακόμη και μέσα στα κύτταρα μας. Και όπως ήδη έχει αποδείξει η σύγχρονη επιστήμη τα αισθήματα μας επηρεάζουν το DNA μας και το τελευταίο επηρεάζει τα φωτόνια, δηλαδή το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένη η ‘πραγματικότητα’ την οποία βιώνουμε. Τι λέτε, δεν θα θέλατε να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο απλά αλλάζοντας ο κάθε ένας έναν? Τον Εαυτό του!

Για να αλλάξει κάποιος τον εαυτό του, θα πρέπει πρώτα να τον συνειδητοποιήσει. Να έχει την απόλυτη επίγνωση της θέσης που κατέχει και των επιλογών του, που τον τοποθέτησαν σε αυτή. Αν δεν επιτευχθεί αυτός ο στόχος, που θα πρέπει να είναι και ο στόχος του θεραπευτή σε μία αγαστή θεραπευτική σχέση, δεν μπορείς να εργαστείς σε καμία βάση. Το επόμενο βήμα είναι η αποδοχή που έρχεται και ως αποτέλεσμα της αποταύτισης και της απενεχοποίησης που παίζουν σπουδαίο ρόλο σε αυτό το μονοπάτι της αλλαγής. Η άνευ όρων ανιδιοτελής αποδοχή και αγάπη προς αυτό το ατελές που είμαστε, μπορεί να ξεκλειδώσει την πόρτα της ίασης και να μας επιτρέψει να ανέλθουμε σε επίπεδα ζωής που δεν τα έχουμε καν φανταστεί.

Γράφοντας αυτό το άρθρο, συνειδητοποίησα ότι από την μία σίγουρα δεν είναι και τόσο επιστημονικό και από την άλλη ότι τελικά μπορεί να υπάρχει και ένας τρίτος δρόμος. Ο πιο απλός και συνάμα ο πιο δύσκολος. Ο δρόμος της αγάπης. Την οποία μπορούμε να δηλώνουμε καθημερινά στον εαυτό μας μέσω της σωστής αναπνοής που είναι το πράνα της ζωής.

Της σωστής ενυδάτωσης γιατί όπου υπάρχει νερό, υπάρχει ζωή και δυστυχώς οι περισσότεροι είμαστε υποκλινικά αφυδατωμένοι. Της ορθής διατροφής που είναι το Α και Ω της βιοχημικής μας υγείας. Της άσκησης που εκτός από όλα τα άλλα οφέλη, έρευνες την δείχνουν να ανεβάζει την άμυνα του οργανισμού απέναντι σε καρκινικά κύτταρα σε κάποιες μορφές καρκίνου, όπως του προστάτη. Της υγιεινής που είναι πολύ περισσότερο απαραίτητη από ότι πίστευαν οι πιο πολλοί πριν κάποιες δεκαετίες. Παράδειγμα η υγιεινή της στοματικής κοιλότητας και των δοντιών και ο συσχετισμός τους με τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Και της ψυχαγωγίας η οποία όπως υποδηλώνει η λέξη πρέπει να είναι αγωγή και όχι καταστροφή της ψυχής και του σώματος.

Αν πάρεις αυτόν τον δύσκολο δρόμο να θυμάσαι ότι δεν πρέπει να το δεις σαν πρόκληση να τον πας μέχρι τέλος, αλλά περισσότερο να βιώσεις την διαδρομή της εμπειρίας να γνωρίζεις συνέχεια τον πιο υπέροχο άνθρωπο του πλανήτη. Εσένα!

Similar Posts